Ons aanbod afgestemd op uw situatie

Om u een goed inzicht te geven in wat wij als kantoor voor u kunnen betekenen, laten wij u graag een rekenvoorbeeld zien.

Stel dat u een pand koopt van 250.000 euro k.k. U krijgt dan allereerst te maken met de aankoopkosten. Dit zijn onder andere de kosten van de notaris, de overdrachtsbelasting, de kosten voor de bemiddeling en de kosten voor een taxatie.

De aankoopkosten zullen in dit voorbeeld ongeveer 9.000 euro bedragen. Wanneer de taxateur de marktwaarde van uw beleggingspand heeft vastgesteld op bijvoorbeeld 235.000 euro, dan kunnen wij via een van onze financieringspartners circa 188.000 euro financieren. Het uiteindelijke financieringsbedrag is uiteraard afhankelijk van uw wens.


Eigen inleg en rendement

Uw eigen inbreng bedraagt in dit geval dus 71.000 euro. Wanneer u de woning verhuurt voor een huur van 1.500 euro per maand (18.000 euro op jaarbasis), minus de kosten die belast worden aan de eigenaar van de woning, dan houdt u ongeveer 16.500 euro per jaar over.

Als u hiermee de te betalen rente verrekent (circa 6.500 euro), dan houdt u een bedrag over op uw investering van ongeveer 10.000 euro. Op uw eigen inbreng van 71.000 euro realiseert u dus een rendement van maar liefst circa 14% op jaarbasis.

Zoals u ziet, kan er met een eindbelegging in vastgoed een goed rendement worden gemaakt op uw eigen vermogen door gebruik te maken van een goedkope financiering. In dit voorbeeld hebben wij overigens niet de aflossing meegenomen gelet op de berekening van het rendement.

Naast het rendement dat wij beschrijven, kunt u soms ook rendement maken op de stijging van het onderpand.

Vindt u het fijn om zelf uw rendement op uw eigen vermogen te berekenen? Download dan de onderstaande rekentool.

Heeft u vragen? Belt u ons gerust op nummer 033-4545808, wij helpen u graag met uw berekening.


Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door deze website.


Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door deze website.

Copyright 2013-2018 | Privacyverklaring | Powered by Looman IT